Terrible Tales

- av Isabella Falk Moreno, Robin Börjesson, Amanda Carlsson, Tuva Hasselqvist, Sofia Larsson och Robin Karlsson

Ibland råkar man på nytt material av nya kreativa människor. Under vårens Coronaelände har digitala forum fått ersätta möten i det offentliga rummet på mässor och utställningar. En omställning som känns men som av en slump kan det också leda till nya upptäckter. Detta var just en sådan.

Serien, eller serierna, har kommit till genom ett samarbete mellan studenter på Medlefors folkhögskola som går/har gått kursen Serietecknande och Berättande. Bakgrunden är en H.P Lovecraft historia som tecknaren Ola Skogäng läste och studenterna fick göra serier som förklarade det som berättelsen bara antyder.

Resultatet har nu blivit en samlad serie med introduktion genom den nämnda berättelsen av H.P Lovecraft följt av fem tolkningar. Serierna har trots sina skillnader ändå en tydlig tråd att följa och det känns inte obekvämt att byta stilar. Det som gör utgåvan extra rolig och snygg är jobbet med sepia som genomsyrar allt från omslag, förord och genom serierna. I mitt tycke görs det på tok för lite serier i sepia. Två av mina favoriter är Will Eisners ”A contract with God” och den nyligen gjorda ”Grimoire Noir” av Vera Greentea och Yana Bogatch är producerade i sepiatoner.

Bildspråket i serierna är roliga att se och det är en klart välproducerad utgåva. Skall bli roligt att följa dessa kreatörer och hoppas att det kommer ut mer framöver.

Inget negativt? Tja, om jag hade haft tillfälle att få träffa gänget IRL så hade man kanske kunnat få serierna signerade också. Det hade varit ett plus i kanten. Vem vet, det är inte helt otroligt att det i detta gäng gömmer sig en eller flera framtida stjärnor i serievärlden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
×

Följ på Facebook