TERMINATOR

Retrobokklubben Edition

Det är något speciellt med Terminator! Det kan bero på att man har växt upp med Terminatorfilmerna gestaltade av Arnold Schwarzenegger, senare Guvenör i Kalifornien. En filmserie där onda blev goda och goda blev onda om vartannat. Jag påstår inte på något sätt att det inte var hyfsat lätt att se vart åt det barkade i varje film, men det fanns i alla fall ett mått av överraskning i varje film.

I’ll be back!

Does who knows, knows.

Med Terminator i bagaget när man växte upp och det nära förestående 2029 då Skynet regerar är det inte så konstigt att man blev förtjust i tanken att få lägga vantarna på en serie om Terminator. När vi nu kanske närmar oss den teknologiska singulariteten så känns det tryggt att få hålla i en fysisk bok och bläddra själv. För visst är det en skrämmande tanke och inte minst närvarande i en värld där allt från kylskåp och diskmaskiner till handdukstorken är uppkopplad till nätverket. Visst närmar vi oss Skynet eller något annat Metanamn.

Serien är bra och växer genom volymen. En tydlig gräns är, naturligtvis i mitt tycke, när manuset tas över av Ian Edginton och tecknandet av Vince Giarrano. Det är i detta ögonblick som dom själlösa terminatorgestalterna får liv och uttryck även utan sin biologiska dräkt av kött och blod. Hela serien lever upp på ett spännande och fantasifullt sätt.

Blinkningen till den ursprungliga Terminatorfilmen med resterna av ”Arnold” i en låda på polisstationen är också obetalbar. En annan detalj som jag fastnade för var också den terminator som jag tolkar heter Z000.M viket naturligtvis i dessa pandemitider för mig till möten i Zoom, karantän och isolering. Naturligtvis en slump men ändå fantastiskt.

Slutligen en bra samling av en sammanhängande story som inte bara håller i typ 400 sidor men också utvecklas i takt med den. Nästa projekt för Retrobokklubben i samarbete med Ades Media är en bok med Action Force och Transformers. Här har vi en klubb som håller vad dom lovar redan i namnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
×

Följ på Facebook