Bamse

- John Ajvide Lindqvist?

Dagens serie är en ”cross-over” skulle man väl lite fint kunna kalla den. Skriven av Sveriges okrönte skräckmästare John Ajvide Lindqvist, författare till Låt den rätte komma in och Hanteringen av odöda för att nämna några.

Projektet är ett samprojekt mellan Pressbyrån och Egmont och är väl värt att hyllas. Tidningen/magasinet/albumet innehåller dels en Bamsehistoria skriven av John Ajvide Lindqvist som bygger på ett Bamseäventyr som heter Nina i knipa. Novellen är skriven för barn i åldern 8-10 år, men man blir väl aldrig för gammal för att läsa Bamse.

Det finns också en möjlighet att testa på att skriva sin egen novell på de exemplariskt medföljande tomma sidorna i serien.

Fantastiskt sätt att få barn och ungdomar, såväl som gamla nerdar, att läsa både noveller och serier på en gång samt att hitta kopplingarna mellan stilarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
×

Följ på Facebook