Sherlock Holmes

- Ian Edgington och I. N. J. Culbard

Att ge sig på sir Arthur Conan Doyles mästerverk Sherlock Holmes kan sluta i antingen succé eller katastrof. För det finns nog ingen som inte har åtminstone en egen föreställning om vem Sherlock Holmes är eller hur han skall porträtteras.

Genom åren har flertalet filmer och TV-serier gjorts om denna mytomspunna detektiv och hans sidekick dr. Watson. Ett omaka par och i mina ögon säkert om inte det första radarparet som med mer eller mindre ”superkrafter” löser brott i allmänhetens tjänst. Man skulle kunna tänkas sig dom som den Victorianska erans motsvarighet till Batman och Robin.

Denna serie är den första serien jag läst byggd på Sherlock Holmes karaktär och historier, men det är säkert inte den enda. Den är rolig och välkomponerad med ett bildspråk som är tilltalande med sina stiliserade figurer som balanserar på gränsen till karikatyrer utan att tippa över kanten och blir löjliga.

Dessvärre, jag försöker verkligen hålla mig från att starta läsa serier med flera redan publicerade album vilket jag sällan lyckas hålla, så är jag fast nu och så småningom kommer jag att behöva komplettera med dom övriga 3 delarna som finns utgivna på svenska. Dom finns för övrigt på Apart förlag. Där finns det också en lärarhandledning till albumen för att underlätta användningen i skolorna. BRA!!!

Jag kan varmt rekommendera Sherlock Holmes om man tycker om serier och deckare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
×

Följ på Facebook