Igår, Idag och Imorgon

- blir aldrig mer som förr.

Den här pärlan bland serier skapades 2014 av Daniel Ahlgren, Joakim Gunnarsson, Hedvid Häggman-Sund, Lars Krantz, Jimmy Wallin och Li Österberg. En crossover serie med karaktärer som Alfamannen, Atomika och Kaninmannen.

Det är en helt osannolikt sannolik historia som bottnar i tanken som uppehåller mänskligheten på samma sätt som frågan om vad som kom först – hönan eller ägget. Vad skulle hända om man åker tillbaka i tiden och ändrar något. Eller som vår ”hjälte” uttrycker det ”Don’t fuck with space/time-continuum!”

Det är fantastiskt att slängas från en stil till en annan eller som i ”Äventyrliga serier nr 33” mellan stilar, om än snarlika, i en och samma episod. Jimmy Wallin och Li Österberg kämpar tappert om utrymmet och gör det med glans. Alfapojken nr 11 har en härlig rytm i linjerna och ett ljust bildspråk, som för tankarna mot Acke, vackert upptecknat av Hedvig Häggman-Sund. I kontrast till dessa mjuka vackra rena, har vi den ”skitigare” och råare Atomika nr1 av Daniel Ahlgren och min favorit i samlingen Kaninmannen nr 202 av Lars Krantz med sin karaktäristiska socialrealistiska oefterhärmliga grafiska stil. Det är nära på så att karaktärerna poppar ut ur rutorna.

Denna intressanta och spännande historien kan med fördel införskaffas på Apart Förlag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
×

Följ på Facebook