August Palm

- Skräddaren som förvandlade Sverige! av Jan Svärd och Bertil Persson

I mitt seriebibliotek av stora kända serier trängs det ibland uppstickare som på ett eller annat sätt utmärker sig. Denna gång en serie skriven av Jan Svärd och illustrerad/tecknad av Bertil Persson, min far, utgiven 1995.

Denna serie tar upp August Palms liv, med klar tonvikt på hans politiska resa genom Europa och Sverige. Vi får följa skräddaren August Palm när han startar Socialdemokratin i Sverige med sitt tal i Malmö ”Hvad vilja Socialdemokratin” på hotell Stockholm 6:e november. Men vi får också en inblick i socialdemokratiska rörelsen i Sverige i stort.

Jan Svärd och Bertil Persson var båda aktiva inom Socialdemokratin och facket i Malmö och boken gavs ut på Jan Svärds dåvarande bokförlag, Skrivarförlaget i Skåne, som nu tycks vara nerlagt. För att hitta denna bok nu krävs med stor sannolikhet att man ger sig ut på antikvariat eller bokbörsen, men för mig är det värt det. Det är en raritet.

Bertil Persson har också gjort andra saker en del opublicerade serier, som jag kanske får anledning att återkomma till bland annat en fantastisk serie om Gustav Vasa som jag skall försöka leta fram. Men även en hel del tavlor blev det också genom åren och ett skivomslag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
×

Följ på Facebook