Fantomen

Den vandrande vålnaden - skapar Lee Falk

Fantomen är en synnerligen seglivad ”superhjälte”, han har inga speciella krafter eller övernaturliga egenskaper. Men myten om fantomen, den vandrande vålnaden, gör ändå hela historien. Dagens fantomen är den 21:e fantomen i ätten och har varit fantomen sedan, enligt uppgift, 1959. Född 1939 borde han rimligtvis vara 80 år gammal nu, varav 60 av dom som fantomen, och still going strong.

Det finns mängder av Fantomen tidningar, album, samlingar och mycket mera och många har passerat mitt liv. Självklart också medlem i fantomenklubben, vilket är ett livslångt medlemskap. Men denna gång koncentrerar vi oss på nummer 6 1978. Det numret då fantomen äntligen gör slag i saken och gifter sig med Diana Palmer.

Om vi nu proklamerar Fantomen för kungen av superhjältar, han var ju trots allt tack vare Lee Falk före alla andra superhjältar som t.ex. Supermannen och andra, så kan vi ta på oss att göra lite jämförelser med vår svenska Kung. Carl XVI Gustaf. Vår kung är snäppet yngre än Fantomen född 1946, men då det sa klick med Silvia gjorde han slag i saken två år innan Fantomen och gifte sig. Startsträckan för Fantomen var något längre.

Både Kungen och Fantomen följer sina fäder i fotspåren och ärver yrket. Kungen är sjunde regenten av huset Bernadotte, medans Fantomen är 21:e generationen av Fantomen.

Kungen är sedan 2018 den svenska regent som suttit längst som regent i Sverige. Detta delar han med Fantomen som varit överlägset längst som Fantomen.

Kungen fick en dotter året efter bröllopet och successionsordningen ändrades i Sverige så att Victoria nu kan bli regent, vilket är jämförbart med Fantomens tvillingar, en dotter och en son, vilket gör att Heloise Walker kan bli den första kvinnliga efterträdaren av yrket.

Visst är det spännande med jämförelser och ibland överträffar det alla förväntningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
×

Följ på Facebook