Dead Rabbit

En serie - meny - serie ... från Dead Rabbit, New York

Det är inte alltid man vet var ens vägar bär eller vad man skall springa på. Men jag skall villigt erkänna, denna serie jagade jag rätt på när vi var i New York under sommaren.

Av en slump råkade jag på information om en bar i New York som har en serie som sin drinkmeny. En serie som har en utgivningstakt på 6 nummer per volym/år. Enda problemet är att man bara kan köpa den på plats i New York och hur ofta är man nu i New York, egentligen…

Efter en varm överfart till Ellis Island och rundtur i museum med familjen och båttur tillbaka till Manhattan kom vi fram till att en drick/mat paus vore en bra idé och som av en slump hade man koordinaterna redo för att på 10 minuter ha gått till rätt bar, Dead Rabbit.

Dead Rabbit är en irländsk bar med traditionell pubmat, goda ölsorter och antagligen New Yorks största sortiment av irländsk whisky.

Serien är i det närmaste apokalyptisk, fruktansvärt blodig och sexistisk, men den har en charm i sin rödsvarta enkla skala och kretsar kring the deathless Dead Rabbit incarnate: John Morrissey. Blandat med menyerna blir det också i det närmaste surrealistiskt. Noterade att man nu också kan ladda ner (via Itunes) ett soundtrack till serien. Inte illa, inte illa alls.

Råkar ni befinna er i New York någon dag så rekommenderar jag ett besök på Dead Rabbit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
×

Följ på Facebook